Kursevi programiranja

KUSEVI PROGRAMIRANJA – KURSEVI U UČIONICI

Naša stranica kursevi programiranja vam nudi široku ponudu povoljnih IT kurseva. Posle teksta možete pogledati koji kursevi programiranja su u ponudi i klikom na njih dobićete punu informaciju o ceni kursa, fondu časova i sl. Nudimo vam izbor učionica ili ONLINE. Primamo i polaznike iz inostranstva.

Kursevi programiranja se prema nameni programskih jezika mogu podeliti u dve kategorije: web programiranje i softver programiranje.

WEB PROGRAMIRANJE I NAŠI KURSEVI PROGRAMIRANJA

Web programiranje se bavi programiranjem vezanim za internet sajtove i aplikacije.

Ukoliko ste zainteresovani za web programiranje u ponudi su front-end kursevi programiranja: HTML i CSS i JavaScript i back-end kursevi programiranje: PHP, Java, C++, C# i Python.

Koja je razlika između front-end i back-end programiranja?

Front-end programiranje se može prevesti kao prednje programiranje, a back-end se može prevesti kao pozadinsko programiranje. Ta podela programiranja u IT sektoru koju često možete videti i u oglasima za posao se bazira na uglu iz kojeg se stvari posmatraju. 

Ukoliko ste korisnik nekog internet sajta vi možete videti samo vizuelni deo sajta i možete kliknuti na neku stranicu, video ili link. Front-end programiranje se upravo bavi ovim vizuelnim delom sajta i boljim korisničkim doživljajem tog sajta.

Ukoliko ste korisnik sajta vi ne možete videti šta se dešava u pozadini tog sajta tj. na serveru gde se taj sajt nalazi i to se naziva back-end. Serveri su moćni računari povezani internet mrežom koji vašem desktop računaru ili mobilnom uređaju dostavljaju sajtove na uvid preko pretraživača kao što je google chrome.

Ako bi smo se poslužili metaforom, onda kada uđete u restoran vi možete videti samo enterior restorana, možete probati njihov jelovnik, ali ne možete da uđete u deo gde se nalazi kuhinja tj. u back-end restorana. Postoji još jedna razlika – front-end programski jezici se izvršavaju u vašem pretraživaču (google chrome) tj. koriste vaš računar, a back-end se izvršavaju na server računaru.

SOFTVER PROGRAMIRANJE I NAŠI KURSEVI PROGRAMIRANJA

Softver programiranje podrazumeva kreiranje programa za desktop računare i mobilne uređaje kao što su tableti i mobilni telefoni. Tako je npr. popularni Microsoft office paket (Excel i Word) kreiran u programskom jeziku C++. Isto tako programski jezici kao što su Java, Python, C++ i C# mogu da se koriste i za web programiranje i za softver programiranje, zato što su to jezici opšte namene.

za više informacija kliknite na kurs.
kursevi programiranja - slika svet računara
Svet programiranja
kursevi programiranja slika html css js logo

Da bi smo vam ukazali na značaj pojedinih jezika programiranja navešćemo vam kao primer koji su popularni programi i aplikacije u kojim jezicima programirani.

  • JavaScript: Linkedin i Netflix
  • Python: Instagram, Spotify
  • PHP: WordPress i Yahoo
  • Java: Twitter, Minecraft
  • C#: MS Visual Studio, Windows Installer
  • C++: Adobe Photoshop, Youtube, MS office
kursevi programiranja logo c c++ java python

Kako postati programer?

Da bi ste postali programer ne morate da završite fakultet i učite četiri ili više godina. Ne morate da budete sjajan matematičar. Ne morate da budete inženjer.

Ono što je potrebno je da vladate elementarnom logikom, da budete radoznali, da imate potrebu za samoobrazovanjem, da se ne bojite izazova i problema i pre svega da volite da radite taj posao. Naši kursevi programiranja trebaju samo da vam otvore vrata na tom putu.

IT sektor je poznat po tome da je vrlo dinamičan –  znanje se brzo unapređuje i promene se događaju brzinom kao nikada pre. Neko ko želi da bude pravi programer, prema tome, mora stalno da usavršava svoje znanje da prati nove trendove i da se brzo prilagođava novim uslovima.

Kada ste programer onda ste deo jedne globalne zajednice, koju karakteriše kreativnost i inovativnost. Putem raznih foruma i raznog besplatnog sadržaja možete saznati sve što vam je potrebno.

Naučiti programiranje više nije stvar novca, zato što su programski jezici postali platforme sa otvorenim kodom, tj. besplatni su, svako ih može koristiti, modifikovati i deliti bez da plaća neku naknadu za to. Zajednica programera sama unapređuje programske jezike i biblioteke i sarađuje na globalnom nivou zahvaljujući internetu. Naši kursevi programiranja vam mogu pomoći da brzo i lako zakoračite u svet programiranja.

Sada i dete u siromašnom kraju npr. Indije može da postane uspešan programer ili bogat preduzetnik, samo ukoliko ima pristup kompijuteru i  internetu.

Imati karijeru u IT sektoru znači da vi birate ond. vi možete da birate poslodavce, a ne samo oni vas. Isto tako biti programer znači biti visoko plaćen i cenjen stručnjak. 

Za razliku od drugih sektora u IT sektoru veća je potražnja za stručnjacima nego što je ponuda i zato su i zarade veće i zato nikada nećete biti bez posla.

Ukoliko želite više slobode i ne želite da radite za poslodavca na uobičajen način tj. da radite u kancelariji od 09h do 17h, onda možete da budete frilanser koji je plaćen po zadatku. Postoje platforme kao što je Upwork koje na globalnom nivou mogu da povežu poslodavce i frilansere.

Tehnoblok22 kursevi programiranja slika programera
Scroll to Top