Kurs ANDROID PROGRAMIRANJA

Cena: 12,000 dinara.

Plaćanje: u 2 jednake rate;

Fond časova: 26 školskih časova;

Grupa : 3-5 polaznika.

Vaš izbor: učenje u učionici (NBG, Milentija Popovića 32a) ili od kuće ( online );

Poklon uz kurs android programiranja: top literatura – besplatne knjige na engleskom u pdf;

Sertifikat za kurs android programiranja: na kraju uspešno završenog kursa;

Konsultacije: kako i šta posle završenog kursa;

Predznanje: nije potrebno, naši predavači će vam sve objasniti u toku kursa;

Ciljna grupa: za kurs android programiranja su početnici koji žele da nauče da programiraju aplikacije za mobilne telefone i tablete koji imaju android operativni sistem. Posebno formiramo grupe u zavisnosti od interesovanja: za osnovce, za srednjoškolce, za studente i za zaposlene kojima odgovaraju večernji časovi tokom radne nedelje ili časovi subotom i nedeljom.

Klikom na linkove niže možete pogledati neke do naših kurseva:

Kurs frontend programiranja (kliknite ovde)

Kurs PHP (kliknite ovde)

Kurs WordPress dizajna (kliknite ovde)

Pregled svih naših kurseva programiranja (kliknite ovde)

kurs android programiranja - slika programera na poslu

KRATAK OPISKURS ANDROID PROGRAMIRANJA

Mobilni uređaji (mob.telefoni i tableti) imaju ili android operativni sistem ili iOS. Ubedljivo najveće učešće na tržištu imaju mobilni uređaji sa android operativnim sistemom i to preko 80%. iOS operativni sistem koriste iPhone and iPod tj. proizvodi Apple korporacije. Android je, za razliku od iOS, “open source” operativni sistem koji vodi Google, a to znači da može slobodno i besplatno da se distribuira i menja.

Da bi ste bili android developer ne treba vam mnogo novca. Razvojno okruženje koje se koristi za programiranja android aplikacija Android studio je isto tako besplatan. Postati uspešan android developer nije stvar novca, već volje i želje da se uči nešto novo i da se kontinuirano usavršava. Takođe, na internetu postoji dosta besplatnog sadržaja i detaljne dokumentacije koja vam može poslužiti za učenje.

Android developer razvija aplikacije i igre za mobilne uređaje koji imaju android operativni sistem. Najpoznatija prodavnica android aplikacija je Google Play Store. Svako ko je razvio neku android aplikaciju, može da otvori nalog u Google Play Store-u za samo 25 dolara i da je ponudi na globalnom tržištu. Da bi ste razumeli koliko je veliko tržište koje nudi Google Play Store navešćemo vam samo primer da je 2019 bilo ukupno preko 80 milijardi preuzimanja aplikacija (download).

Kao android developer možete da se zaposlite u IT sektoru i da imate veoma visoku platu u poređenju sa drugim profesijama. Formalno obrazovanje nije tako važan faktor da bi ste dobili posao. IT firme mogu lako da testiraju vaše znanje i da vas na osnovu toga zaposle, budući da su im stručnjaci takvog profila potrebni, a sa druge strane malo je onih koji imaju realno i praktično znanje o android programiranju.

Takođe, kao android programer možete da radite frilenser na platformama Fiverr i Upwork i da imate pristup globalnom tržištu usluga.

Budući da je android programiranje relativno nova stvar, a da sa druge strane stalno raste broj korisnika android uređaja, android developer je postao visoko tražena i plaćena profesija. Android developeri su u proseku više plaćeni od recimo web developera.

Android programiranje podrazumeva u osnovi dva programska jezika Javu i XML (Extension Markup Language). Mada ima i android programera koji preferiraju KOTLIN umesto Jave. XML je front-end, a Java back-end jezik, ako želimo da se izrazimo jezikom web developera.

Četiri glavne komponente svake android aplikacije su:

 • Activities
 • Services
 • Broadcast Receivers:
 • Content Provider:

Aktivnosti se bave sa UI tj. korisničkim interfejsom i interakcijama na ekranu.

Usluge su pozadinske aktivnosti aplikacije koje kontinuirano traju kako bi obezbedile interakciju sa korisnikom.

Broadcast Receivers odgovaraju na poruke drugih aplikacija ili operativnog sistema.

Content provider transeriše podatke iz jedne aplikacije u drugu kada ona to zatraži.

U android programiranju ključan pojam je aktivnost. Aktivnost je zapravo jedan ekran i to je veoma slično jednom prozoru u desktop okruženju. Svaka aktivnost ima 4 faze. Prva fazu kada je aktivnost živa tj. kada postoji interakcija korisnika sa ekranom. U drugoj fazi aktivnost je izgubila fokus, a to znači da je se pojavila nova aktivnost preko te aktivnosti. U ovoj fazi aktivnost još uvek traje. Sledeća faza je kada nova aktivnost prekriva prethodnu aktivnost i kada je ona stala ili je pauzirana. I poslednja faza je kada aktivnost nestaje iz memorije. Ovo se naziva životni ciklus aktivnosti i to je najvažniji koncept u android programiranju.

kurs android programiranja - ikona androida

KURS ANDROID PROGRAMIRANJA – OKVIRNI SADRŽAJ

 • Instaliranje i upoznavanje razvojnog okruženja Android Studio
 • XML (Extension Markup Language)
 • TextView
 • ImageView
 • Tipovi View groups
 • Linear Layout
 • Relative Layout
 • Prvi app Hello World!
 • Osnovi Java jezika (promenljive, IF, Array, switch, while itd.)
 • Životni ciklus aktivnosti
 • Rad sa slikama, audio i video
 • Animacije
 • Klase
 • Intent
 • Struktura i organizacija fajlova
 • RecyclerView и CardView

ŽELITE DA SE UPIŠETE NA KURS ANDROID PROGRAMIRANJA?

PIŠITE NAM:

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Scroll to Top