WordPress i Woocommerce kurs za početnike

Cena: 10,000 dinara.

Plaćanje za WordPress i Woocommerce kurs: u dve jednake rate

Grupa: 3-5 polaznika;

Fond casova: 24 školska časa;

Vaš izbor: učenje u učionici (NBG, Milentija Popovića 32a) ili od kuće ( online );

Poklon uz WordPress i Woocommerce kurs: top literatura – besplatne knjige na engleskom u pdf;

Sertifikat: na kraju uspešno završenog kursa;

Konstultacije: kako i šta posle završenog kursa;

Predznanje: nije potrebno, naši predavači će vam sve objasniti u toku kursa;

Ciljna grupa: WordPress i Woocommerce kurs -a su polaznici koji žele da postanu WordPress developeri i samostalno izrađuju sajtove i web prodavnice kao frilenser-i. Posebno formiramo grupe u zavisnosti od interesovanja: za osnovce, za srednjoškolce, za studente i za zaposlene kojima odgovaraju večernji časovi tokom radne nedelje ili časovi subotom i nedeljom.

Ukoliko želite možete pogledati i ostale naše kurseve u ponudi:

Kurs frontend – kliknite ovde

Kurs android – kliknite ovde

Kurs backend – kliknite ovde

Kurs HTML i CSS – kliknite ovde

galerija ucionica kontakt wordpress i woocommerce kurs
NBG, Milentija Popovića 32a

WORDPRESS I WOOCOMMERCE KURS – UKRATKO

Naučite da kreirate moderne web sajtove koristeći najpopularniji Content Management System- WordPress. Znanje koje će vam dati WordPress i Woocommerce kurs omogućiće vam da napravite sajtove kakve ste zamislili i nije potrebno da znate kodiranje i programske jezike da biste napravili sajt baš po svojoj meri ili čak postali  web dizajner i pravili sajtove za potrebe klijenata. WordPress i Woocommerce kurs će vam dati znanje da možete izgraditi i svoj portfolio i doći do svog prvog klijenta i biti deo konferencije gde se okupljaju ljudi iz IT sveta- WordCamp-a.

WordPress je od najpopularnije platforme za pisanje blogova postao najpopularnija platforma za elektronsku trgovinu i to tako što je firma WooThemes 2011 g. razvila plugin tj. dodatak za WordPress pod nazivom Woocommerce. Woocommerce dodatak je omogućio početnicima bez poznavanja programiranja da kreiraju profesionalne sajtove za elektronsku trgovinu. To je bila značajna prekretnica za WordPress projekat.

WORDPRESS I WOOCOMMERCE KURS - slika woocommerce logo

Broj sajtova u svetu koji su kreirani WordPress-om je zadivljujući – oko 64 miliona sajtova. Procentualno učešće WordPress sajtova u svetu je 40%. WordPress je nezamenljiv kada su u pitanju mala i srednja preduzeća, pa prema tome svi koji žele da budu web developeri pod obavezno moraju da dobro poznaju WordPress. Ono što je izuzetno važno je da je WordPress besplatna platforma sa otvorenim kodom i da ima, prema SAD zakonima, GPL licencu (General Public License)- a to znači da je slobodno korišćenje, modifikovanje i distribuiranje WordPressa. WordPress i Woocommerce kurs će vam pružiti temeljno znanje kako da samostalno kreirate sajtove za blogove, promocije i online prodaju.

Za razliku od klasične nastave gde predavači prezentuju teorijsku osnovu, a studenti pasivno memorišu gradivo, wordpress i woocommerce kurs je baziran na praktičnim primerima tj. “case study”, dok je teorija u funkciji praktične primene. Za lako i brzo upijanje znanja važna je interakcija tj. međusobna komunikacija između polaznika i predavača i zato se nastava praktikuje u malim grupama 3-5 polaznika.

SADRŽAJ ZA WORDPRESS I WOOCOMMERCE KURS

PLAN

 1. Instalacije WordPress-a i upper softvera koji je neophodan
 2. Korišćenje WordPress-a, dashboard-a i podešavanja
 3. Istraživanje WordPress tema, njihovo korišćenje, instaliranje…
 4. Upotreba WordPress alata, dodataka…
 5. Kreiranje sadržaja, bloga…
 6. Kako iskoristiti SEO kroz WordPress
 7. Upotrebu widgeta
 8. Kreiranje prodavnice u WordPress-WooCommerce plugin

i do kreiranja sajta čto je i krajnji cilj, a sve to uz provere znanja kroz testove.

PROGRAM

 • Uvod u istoriju i osnove WordPress-a (istorija, instalacija WordPress-a, struktura fajlova i baze)
 • Korišćenje WordPress-a(osnove dashboarda, podešavanja)
 • Provera znanja- Test 1
 • WordPress teme(izbor teme, instalacija i podešavanje)
 • WordPress dodaci(dodaci i načini instalacije)
 • WordPress alati
 • Provera znanja- Test 2
 • WordPress kreiranje stranica
 • Kreiranje bloga- kreiranje članaka
 • Kreiranje i upotreba WordPress menija
 • Upotreba widgeta
 • Provera znanja- Test 3
 • Kreiranje sajta kroz WordPress
 • Kreiranje prodavnice u WordPress-u
 • SEO i WordPress
 • Provera znanja- Test 4
 • Dodatno- tips and tricks
 • Kreiranje sopstvenog sajta u WordPress-u i prezentacija
 • WooCommerce plugin
 • Kreiranje web prodavnice

ŽELITE DA UPIŠETE WORDPRESS I WOOCOMMERCE KURS?

NAPIŠITE NAM:

wordpress i woocommerce kurs, wordpress logo, wordpress icon

KRATKA ISTORIJA WORDPRESS -a i WOOCOMMERCE

Prema službenom WordPress Kodeksu, WordPress je službeni naslednik alata za blogovanje koji je razvio francuski programer Michel Valdrighi pod nazivom b2 / cafelog, a koji je pokrenut 2001-2002. Valdrighi je prestao razvijati b2, što je moglo biti mesto gde se priča završava , međutim, u januaru 2003 Matt Mullenweg, brucoš koji je koristio b2 softver za blogove kako bi objavio fotografije sa putovanja u Vašington, napisao je na svom blogu da je spreman da nastavi sa projektom, što je upravo i učinio zajedno sa momkom po imenu Mike Little (koji sada vodi kompaniju za web razvoj pod imenom Zed1).

Mullenweg i Little su objavili prvu verziju WordPressa u maju 2003.

Prva verzija WordPressa koja je imala mogućnost dodataka (nezavisno razvijeni programi kroz koje se mogu dodati nove funkcije / mogućnosti) bila je verzija 1.2, objavljena u maju 2004., a u februaru 2005. dodali su teme (skup datoteka koje daju funkcije i mogućnosti u pozadini WordPress-a da se menja izgled i dizajn web stranica). Mnoge teme i dodaci su kreirani od samih korisnika WordPressa, koji ih besplatno dele na internetu.

Prema Mullenwegovoj Wikipedia stranici, verzija 1.5, objavljena u februaru 2005., imala je preko 900.000 preuzimanja.

Izdata 2007. godine, verzija 2.1 donela je novi korisnički interfejs, automatsko spremanje i proveru pravopisa. Widgeti, poboljšana atom feed, različite optimizacije brzine uskoro su usledile, a već 2009 WordPress se mogao pohvaliti automatskim nadogradnjama, ugrađenom instalacijom dodataka, lepljivim postovima, kao i novim API-jem i ugrađenom dokumentacijom.

Prilagođeni tipovi postova, dodatno prilagođeno upravljanje izbornikom, novi API-ji za prilagođena zaglavlja i prilagođene pozadine, uvedeni su 2010. godine, kao i mogućnost upravljanja više web lokacija (funkcija koja se naziva MultiSite).

Od tada smo videli nove formate postova, administratorsku traku, uvodne poruke dobrodošlice, novi alat za prilagođavanje tema i preglednik tema, potpuno preuređeni upravitelj medija i još mnogo toga …

wordpress i woocommerce kurs WooCommerce – Вордпресов додатак | sr.WordPress.org

Važna prekretnica u razvoju WordPress-a je pojava dodatka Woocommerce za e-trgovinu u septembru 2011. Time je WordPress od platforme za blogovanje postao platforma za izradu online prodavnica. Iako je sada Woocommerce dodatak u vlasništvu firme Autommatic koju vodi Matt Mullenweg, originalno je taj dodatak kreirala kompanija WooThemes. Za dve godine bilo je 1 milion preuzimanja tog dodatka, a sledeće godine (avgust 2014) već je bilo 4 miliona preuzimanja.

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Scroll to Top