KURS NEMAČKOG ZA TELC SERTIFIKAT (A1,A2,B1,B2,C1)

Kurs nemačkog za TELC sertifikat se deli po nivoima na A1, A2, B1, B2 i C1. Ukoliko želite da se pridružite supružniku, da studirate, da nađete posao i dobijete radnu vizu u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj biće vam potreban dokaz o poznavanju nemačkog jezika koji priznaje nemačka ambasada. Ove kurseve smo upravo i osmislili da bi ste što lakše i brže položili TELC testove.

Šta je TELC? TELC je skraćenica za “The European Language Certificates” i istovremeno je skraćenica za naziv kompanije čija je delatnost testiranje i za poznati međunarnodni priznati sertifikat za nemački jezik.

Na njihovom sajtu se možete informisati o svim TELC testovima – https://www.telc.net/en/candidates/language-examinations.html

U zavisnosti od cilja koji imate prilikom dolaska u zemlju nemačkog govornog područja, da bi ste dobili vizu u ambasadi, morate dokazati da ste na određenom nivou CEFR skale – A1, A2, B1, B2 i C1. O tome se možete se informisati na sledećoj stranici nemačke ambasade – https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2441126.

Nemačke ambasade priznaju tri sertifikata i jedan od njih je i TELC (pored sertifikata Goethe-Institut i austrijskog ÖSD).

TELC A1

Ako želite da se pridružite supružniku koji već radi u Nemačkoj, biće vam potreban sertifikat TELC A1.

Cena: 10.000 dinara;

Specijalni popust: ako se posle ovog nivoa prijavite za sledeći nivo dobijate 20% popusta;

Fond časova: 32 školska časa; Trajanje kursa je 2 meseca; Dinamika je dva dvočasa nedeljno.

Nastava: uživo sa predavačem.

TELC A2

Ukoliko želite u Nemačkoj da završite kurs stručnog usavršavanja po obaveštenju o delimičnom priznavanju istovetnosti diplome biće vam potreban sertifikat TELC A2.

Cena: 14.400 dinara;

Specijalni popust: ako se posle ovog nivoa prijavite za sledeći nivo dobijate 20% popusta;

Fond časova: 48 školskih časova; Trajanje kursa je 3 meseca; Dinamika je dva dvočasa nedeljno.

Nastava: uživo sa predavačem.

TELC B1

Ukoliko tražite posao u Nemačkoj, onda je ovo nivo koji trebate da savladate i položite TELC ispit.

Cena: 16.800 dinara;

Specijalni popust: ako se posle ovog nivoa prijavite za sledeći nivo dobijate 20% popusta;

Fond časova: 56 školskih časova; Trajanje kursa je 3,5 meseca; Dinamika je dva dvočasa nedeljno.

Nastava: uživo sa predavačem;

TELC B2

Ukoliko tražite visokokvalifikovan posao u Nemačkoj, onda je ovo nivo koji trebate da savladate i položite TELC ispit. Takođe, ako želite da studirate u Nemačkoj onda je ovo nivo za koji trebate da imate sertifikat TELC.

Cena: 16.800 dinara;

Specijalni popust: ako se posle ovog nivoa prijavite za sledeći nivo dobijate 20% popusta;

Fond časova: 56 školskih časova; Trajanje kursa je 3,5 meseca; Dinamika je dva dvočasa nedeljno.

Nastava: uživo sa predavačem;

TELC C1

Ako želite da imate uspešnu karijeru ili da budete uspešan student u Nemačkoj onda je ovo nivo za koji trebate da imate sertifikat TELC.

Cena: 16.800 dinara;

Fond časova: 72 školska časa; Trajanje kursa je 4,5 meseca; Dinamika je dva dvočasa nedeljno.

Nastava: uživo sa predavačem;

POLAGANJE TELC ISPITA

Ono što je važno da razlikujete je škola jezika i ispitni centar. Ispitni centar ne mora da bude u okviru škole jezika, kao što ni svaka škola jezika ne mora da ima ispitni centar. To su razdvojene stvari. U praksi se često dešava da određene škole jezika apliciraju kod nemačke kompanije TELC da im izda licencu za organizovanje ispita, pa onda u okviru svoje škole imaju i ispitni centar. Spisak ovlašćenih ispitnih centara u Srbiji možete pogledati na internet stranici nemačke kompanije TELC: kliknite ovde

testiranje nivoa nemačkog jezika slika ikone testa

Test: Da bi ste znali koji kurs da upišete, uradili smo besplatan online test provere poznavanja nemačkog jezika. Možete proveriti svoje znanje nemačkog jezika klikom na naš link -> Test za nemački jezik.

KURS NEMAČKOG ZA TELC SERTIFIKAT – OPŠTA INFORMACIJA

TELC ispit pokriva sve četiri veštine nemačkog jezika: slušanje, čitanje, pisanje i konverzacija, plus poznavanje gramatike. TELC ispit se sastoji iz pismenog i usmenog dela.

Pismeni deo podrazumeva slušanje, čitanje i pisanje. Test za slušanje i čitanje podrazumeva proveru razumevanje onoga što ste čuli i pročitali, a to znači pitanja sa više ponuđenih odgovora ili sa odgovorima tačno i netačno. Pisanje podrazumeva da napišete nešto na zadatu temu.

Usmeni deo podrazumeva komunikaciju u grupi do 4 polaznika. Komunikaciju prate ispitivači TELC ispitnog centra. Kako to izgleda u praksi prikazano je u videu niže.

Možete pogledati i ostale naše kurseve nemačkog jezika klikom na linkove niže:

Kurs nemačkog jezika A1

Kurs nemačkog jezika A2

Kurs nemačkog jezika B1

Kurs nemačkog jezika B2

Kurs nemačkog jezika C1

Individualni časovi nemačkog jezika

CEFR SKALA I KURS NEMAČKOG ZA TELC SERTIFIKAT

Zajednički evropski referentni okvir za jezike (CEFR – Common European Framework of Reference for languages) prepoznaje tri osnovna nivoa A (početni), B (srednji) i C (napredni) i šest podnivoa: A1A2B1B2C1C2.

slika - nivoi prema CEFR skali

Ovaj specijalizovan kurs nemačkog za polaganje TELC ispita i pokriva sve četiri veštine: govor, slušanje, čitanje i pisanje, plus gramatiku. Radi se na osnovu literature koja je namenjena polaganju TELC ispita i svi napori tokom časova su usmereni na to da što lakše i brže položite taj ispit. Predavači će vam dati “tips and tricks” tj. savete i cake kako da dođete do boljih rezultata na ispitu.

Posle časova se zadaju i domaći zadaci koje je potrebno rešiti, što znači da kurs ne obuhvata samo nastavu sa predavačem, već i samostalno angažovanje polaznika koji trebaju da budu motivisani da završe ovaj prilično zahtevan kurs. Na taj način vi na jedan efikasan način stičete znanje i plus štedite novac.

SLIKA KURS NEMAČKOG ZA TELC SERTIFIKAT
ŽELITE DA UPIŠETE KURS NEMAČKOG ZA TELC SERTIFIKAT?

NAPIŠITE NAM:

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Scroll to Top