KURS NEMAČKOG ZA LEKARE

Kurs nemačkog za lekare je specijalizovan kurs namenjen lekarima i studentima medicine. Mnogi lekari žele da započnu ili da nastave svoju karijeru u Nemačkoj, gde je ta profesija visoko cenjena i veoma dobro plaćena. Takođe, mnogi studenti medicine još tokom studija planiraju da započnu svoju karijeru u Nemačkoj. U svakom slučaju, pored stručnog znanja biće vam potrebno i dobro poznavanje nemačkog jezika.

Cena: 16.000 dinara;

Fond časova: 48 školska časa; Trajanje kursa je 3 meseca; Dinamika je dva dvočasa nedeljno.

Nastava: uživo sa predavačem.

Predznanje: poznavanje nemačkog jezika na nivou B1.

Literatura: dobijate besplatne udžbenike, radne knjige, audio materijale, primer testa.

Napomena: Tokom ovog kursa pripremićemo vas za polaganje TELC ispita za lekare. TELC ispit za lekare je specijalizovan ispit koji treba da potvrdi poznavanje stručno-medicinskog nemačkog jezika. TELC ispit je priznat u zemljama nemačkog govornog područja i sa njim se možete lako i brzo zaposliti i dobiti visoko plaćen posao.

U Nemačkoj je zakonom propisano za lekare da moraju da imaju viši nivo poznavanja jezika. Zahtevani nivo poznavanja jezika zavisi od pokrajine do pokrajine i može biti B2 ili C1. Upravo zato kada polažete TELC za lekare možete dobiti u zavisnosti od pokazanog znanja sertifikat B2 ili C1.

Nemačke ambasade priznaju tri sertifikata i jedan od njih je i TELC (pored sertifikata Goethe-Institut i austrijskog ÖSD). TELC je skraćenica za “The European Language Certificates” i istovremeno je naziv kompanije u Nemačkoj čija je delatnost organizovanje polaganja ispita. Kompanija TELC u Nemačkoj daje licence određenim ispitnim centrima u Srbiji da mogu da organizuju ispite i izdaju TELC sertifikate. Spisak ovlašćenih ispitnih centara u Srbiji možete pogledati na internet stranici nemačke kompanije TELC: kliknite ovde

Ono što je važno da razlikujete je škola jezika i ispitni centar. Ispitni centar ne mora da bude u okviru škole jezika, kao što ni svaka škola jezika ne mora da ima ispitni centar. To su razdvojene stvari. U praksi se često dešava da određene škole jezika apliciraju kod nemačke kompanije TELC da im izda licencu za organizovanje ispita, pa onda u okviru svoje škole imaju i ispitni centar.

testiranje nivoa nemačkog jezika slika ikone testa

Test: Da bi ste znali na kojem je nivou vaše znanje nemačkog jezika, uradili smo besplatne online testove (od A1 do C1). Možete kliknuti na link -> Test za nemački jezik.

KURS NEMAČKOG ZA LEKARE – OPŠTA INFORMACIJA

Prvi čas: je besplatan i u toku njega predavač će utvrditi vaš nivo poznavanja jezika;

Grupa: 3-5 polaznika;

Vaš izbor: učenje u učionici (NBG, Milentija Popovića 32a) ili od kuće ( online );

Sertifikat za kurs nemačkog jezika: na kraju uspešno završenog kursa dobijate sertifikat naše škole; Budući da vas naša škola priprema za TELC ispit , njega možete polagati tako što ćete se prijaviti u jedan od ovlašćenih TELC ispitnih centara. Posle uspešno položenog TELC ispita za lekare dobijate međunarodno priznati TELC sertifikat.

Konsultacije: kako i šta posle završenog kursa;

Možete pogledati i ostale naše kurseve nemačkog jezika klikom na linkove niže:

Kurs nemačkog jezika A1

Kurs nemačkog jezika A2

Kurs nemačkog jezika B1

Kurs nemačkog jezika B2

Kurs nemačkog jezika C1

Individualni časovi nemačkog jezika

KURS nemačkog ZA lekare – KRATAK OPIS

Kurs nemačkog za lekare se strogo pridržava Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike (CEFR – Common European Framework of Reference for languages) koji prepoznaje tri osnovna nivoa A (početni), B (srednji) i C (napredni) i šest podnivoa: A1A2B1B2C1C2.

slika - nivoi prema CEFR skali

Osim što vam je potrebno dobro znanje nemačkog jezika da bi ste dobili radnu vizu, to znanje će vam biti veoma važno kada budete obavljali svoj posao. Posao lekara je veoma odgovoran i od jasne i razumljive komunikacije može da zavisi zdravlje, pa i život pacijanata.

Takođe, da bi ste imali uspešnu karijeru u Nemačkoj, morate dobro vladati nemačkim jezikom jer je to veština koju poslodavci i kolege na poslu veoma visoko cene. Tako ćete se lakše uklopiti u sredinu u kojoj živite i radite i moći ćete mnogo lakše da obavljate svoje radne zadatke, kao i da se snalazite u svakodnevnom životu.

slika vesela lekarka

Budući da vas pripremamo za polaganje TELC ispita, ovaj kurs pokriva sve četiri veštine: govor, slušanje, čitanje i pisanje, plus gramatiku. Od vas se očekuje da budete aktivni tokom nastave, da komunicirate i da učestvujete u igranju uloga.

Nemački jezik treba učiti osim tokom časova i nastave i samostalno, tako da će predavači da vam zadaju domaće zadatke i od vas se očekuje da te svoje obaveze van nastave ispoštujete, a sve u cilju efikasnijeg i uspešnijeg učenja jezika.

kurs nemačkog za lekare - slika bolnice
ŽELITE DA UPIŠETE KURS NEMAČKOG ZA lekare?

NAPIŠITE NAM:

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Scroll to Top